ACTIVITATS CULTURALS I CIENTÍFIQUES

ACC1 – Excursió botànica matinal pels paratges del Parc Nou i la Font Moixina

Observació de la flora dels paratges del Parc nou i la Font Moixina.

ACC2 – Excursió botànica matinal per la zona volcànica d’Olot

 Observació dels principals boscos de la zona volcànica d’Olot.

ACC3 – Visita guiada a Besalú

Besalú és una vila i municipi de la comarca de la Garrotxa. Situada en una important i tradicional cruïlla de camins a l’est de la Garrotxa, com el seu origen indica, Bisuldunum, era una fortalesa entre dos rius: el Fluvià al sud i el Capellades al nord.

El nucli antic de Besalú és una obra declarada com a bé cultural d’interès nacional. El 1979 fou declarat “conjunt nacional” pel seu gran valor arquitectònic.

ACC4 – Visita guiada a Santa Pau

Envoltat de volcans i natura exuberant, Santa Pau és un dels pobles més pintorescs de la Garrotxa. Ubicat al cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa és conegut per la seva arquitectura medieval, amb carrers empedrats

ACC5 – Ruta denominació d’origen olotina: 100% olotí

La visita ens permetrà conèixer alguns productors i comprar el menjar que elaborarà la Cuina del Mercat, i altres establiments emblemàtics.

ACC6 – L’Olot industrial, el motor de la nostra història

Visita que ressegueix un tram del riu Fluvià per descobrir el procés d’industrialització a la ciutat d’Olot, des del segle XVIII fins avui dia. Hi trobarem adoberies, filatures i indústries tèxtils, càrniques i alimentàries.

ACC7 – Mirant el cel des de l’observatori astronòmic de Batet de la Serra

Mitjançant l’activitat de Mirant el Cel, descobreix els misteris del cel des de l’Observatori Astronòmic de Batet de la Serra.

ACC8 – Llums i ombres del volcà Montsacopa

Vespres al volcà d’Olot, història, natura i panoràmiques.
Com va ser l’erupció del volcà de Monstacopa? Quina és la seva relació amb la ciutat d’Olot?, Què veiem des del seu cim?

ACC9 – Espai Cràter

Vine a descobrir l’exposició de referència sobre vulcanisme! Una mostra totalment interactiva, amb audiovisuals, experiències immersives, realitat augmentada, ludificació i videomapatge. L’Espai Cràter permet aprendre sobre volcans des de l’interior d’un volcà: una experiència única!

ACC10 – Museu dels Sants

El Museu dels Sants situat a l’edifici eclèctic de El Arte Cristiano, va ser el primer taller d’imatgeria religiosa, fundat el 1880 per Joaquim Vayreda, Josep Berga i Boix i Valentí Carrera.

ACC11 – Museu de la Garrotxa

Museu d’art situat especialitzat en pintura catalana i més concretament en els integrants de l’escola d’Olot i els seus seguidors.

ACC12 – Casa museu Can Trinxeria

Fou construïda a la primera meitat del segle XVIII, si bé el resultat actual és producte de diferents ampliacions i reformes posteriors. El seu nom es deu al fet que des dels seus orígens ha estat habitada pel llinatge Trinxeria. Els Trinxeria són originaris de Prats de Molló, població del Rosselló que el 1659 va passar a França en virtut del Tractat dels Pirineus.

ACC13 – Exposició de cartells de l’Aplec dels Països Catalans

Us convidem a descobrir una fascinant jornada a través del temps i la cultura dels Països Catalans mitjançant una exposició única de cartells commemoratius de l’Aplec, que abasta quatre dècades i mitja de tradició i expressió artística. Aquesta col·lecció ofereix una oportunitat per explorar l’evolució del disseny gràfic i les tendències artístiques al llarg de 45 anys, reflectint l’esperit i les emocions de l’excursionisme i la llengüa catalana.