EXCURSIONISME

DIFICULTAT BAIXA

B1 – Oix, Santa Bàrbara de Pruneres

Una bonica i panorámica excursió, a una de les esglésies més emblemàtiques de l’Alta Garrotxa.

B2 – Camí Ral d’Olot a Vic

El poble dels Hostalets és un dels més bonics del nostre país.

B3 – Olot, Sant Francesc, Sant Miquel del Mont

Us proposem una excursió que ens permetrà conèixer part del centre urbà d’Olot, pujar al Volcà més emblemàtic de la ciutat i anar a la Serra de Sant Miquel del Mont que separa el Pla d’Olot de la Vall de Bianya.

B4 – Santa Pau, Sant Julià del Mont, Olot

Sortida que transcorre en la seva totalitat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

B5 – Estany de Banyoles

L’objectiu d’aquesta sortida és conèixer l’estany de Banyoles i alguns dels punts més emblemàtics del seu entorn, fent una ruta circular.

DIFICULTAT MITJANA

M1 – Beuda, Mare de Déu del Mont

Un itinerari molt complet i atractiu, amb una gran riquesa monumental i panorames immensos, des del poble de Beuda.

M2 – Oix, Talaixà, Sant Aniol, Sadernes

“El Salt dels Lliberals, nom que recorda la mala fi que tingueren, durant la primera guerra carlina, uns voluntaris lliberals que, ja com a presoners, els van dur fins aquí on van ser estimbats”

M3 – Coll del Bac, Cingles d’Aiats, Cabrera, Cantonigròs

El Collsacabra és un altiplà que forma part de la Serralada Transversal on predominen les formes tabulars de cims horitzontals vorejats de cingleres vertiginoses, paradís dels voltors. Aquestes cingleres de roques calcàries són fruit de l’erosió del riu Ter i de les fractures creades després de la formació dels Pirineus. Destaquen les plataformes de Cabrera (1312 m) i d’Aiats (1306 m), les quals visitarem durant la nostra ruta. La seva estructura d’altiplans acabats en espectaculars cingleres fan que les vistes siguin en tot moment esplèndides.

M4 – Santa Pau, Santa Margarida, La Fageda d’en Jordà

Excursió que ens permetrà conèixer zones tan emblemàtiques del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa com són la Vila de Santa Pau, el volcà de Santa Margarita i la Fageda d’en Jordà.

DIFICULTAT ALTA

A1 – Travessia d’Ulldeter a Núria

Campana, creu i olla també han esdevingut símbols de fertilitat. Diu la tradició que una manera d’aconseguir-ne és posant el cap a l’olla, mentre es toca la campana i es resa una pregària davant la creu.

A2 – Beget, Comanegra

Si mai és fes una llista dels pobles més bonics de Catalunya, de ben segur que inclouríem Beget entre els cinc primers. L’interior de l’església de Sant Cristòfor, que guarda la Majestat, no va patir destrosses durant la guerra civil espanyola de 1936, ja que els veïns ho varen impedir.

A3 – Sadernes, Puig de Bassegoda

“Dalt del Puig del Bassegoda, com posat exprés per a confort de l’excursionista afadigat, hi ha un canapè de blaníssima herba….”

A4 – Sant Privat, Puigsacalm

El Puigsacalm, a cavall entre la Garrotxa i Osona, és un dels cims més elevats de la Serralada Transversal. Gaudeix d’una de les panoràmiques més impressionants del sector. L’amable ruta d’accés des del Coll de Bracons, accessible per a tot tipus d’excursionistes, fa que sigui un dels cims més visitats de Catalunya. La nostra ruta, però, serà una de les més dures per accedir a aquest cim, i ens oferirà una gran varietat d’indrets i paisatges.